Accés directe al contingut

Lents Premium per a la presbícia

Imprimeix

25/10/2017

Etiquetes:

Compra on line una operació de presbícia amb lent trifocal

El millor sistema, fins ara, per corregir la presbícia és la cirurgia de cristal·lí refractiu amb implantació d'una lent intraocular Premium. Existeixen altres formes de correcció com són la monovisió (Col·loquem una lent monofocal per visió llunyana i en l'altre ull una lent monofocal per visió propera), els implants intracorneals (ex: Kamra de acufocus) o el Presbilasik però probablement estan un pas per darrere .

Dins de les lents intraoculars Premium per presbícia ha diferents grups depenent de quin és el seu mecanisme d'acció.

  • Acomodatives.
  • refractives
  • Multifocals (bifocals i trifocals)
  • EDOF (lents de focus estès)

En aquest article parlarem de les lents trifocals, per a molts, les que tenen més possibilitats d'eliminar totalment la dependència de les ulleres.

Hi ha molts models i marques però totes es basen en el mateix principi: Els anells de Fresnell.

Es van començar a utilitzar fa més d'un segle per reduir la mida de les lents dels fars que podien ser increïblement pesades. Avui dia, se segueixen utilitzant per a aquesta finalitat, fars de cotxes i moltes més aplicacions

Lent amb anells de Fresnel davant lent convencional

A més d'aquesta propietat, els anells de Fresnell també tenen la capacitat de separar la llum en diferents direccions com un prisma. És aquesta qualitat la que ens resulta útil als cirurgians refractius per corregir la presbícia, en el sentit que podem aconseguir diversos focus amb una sola lent intraocular.

Depenent de l'amplada de cada un dels anells podem predir on s'enfocarà el focus de prop

Lent difractiva amb variació en l'amplada dels anells (implica canvi de focus de prop)

Depenent de l'altura de cada un dels anells podem predir quanta llum arribarà al focus de lluny i quanta al focus de prop

Lent difractiva amb variació en l'altura dels anells, implica canvi de percentatge de llum que arriba a cada focus)

Això ens permet personalitzar la lent idònia per a cada pacient.

Quan combinem dos grups d'anells diferents en la mateixa lent i els superposem podem obtenir una lent intraocular trifocal amb capacitat per enfocar en visió llunyana, intermèdia i propera.

A nivell pràctic, aquest tipus de lents (les anomenem lents difractives trifocals) funciona extremadament bé per aconseguir eliminar la dependència de les ulleres. La majoria de centres oftalmològics tenen aquest tipus de lent com lent de primera elecció per a la correcció de presbícia. Així i tot no tots els pacients es poden beneficiar d'aquest tipus de tecnologia. Precisem realitzar un estudi oftalmològic complet als pacients candidats per objectivar possibles inconvenients i optar per algun altre tipus de lents Premium.

Aquesta cirurgia es prescriu a persones per sobre de 45 anys, amb o sense cataractes. La durada és d'uns 10 minuts i es porta a terme anestèsia tòpica. Es operen els dos ulls amb uns dies de diferència. El postoperatori és senzill i es pot fer vida normal excepte ajupir-se i fer esforços durant uns dies. El dia després de la intervenció la qualitat visual és bona i no sol produir cap molèstia.

Font:

Dr. Carlos Martin

Oftalmòleg expert en cirurgia refractiva

Cap Clínic Admiravisión a Clínica Corachan 

Continguts relacionats

Et pot interessar