Accés directe al contingut

Glaucoma: factors de risc

Imprimeix

08/03/2012

Tothom té risc de patir glaucoma. No obstant això, certs grups estan en major risc que altres. Les persones amb un alt risc de patir glaucoma s'han de sotmetre a un examen ocular complet, incloent la dilatació dels ulls, cada un o dos anys.

Especialitats:
Etiquetes:
  • Tipus de glaucoma 2

Els següents són els grups amb major risc de desenvolupar glaucoma.

Afro-americans (x6 a x8)

El glaucoma és la principal causa de ceguesa entre els afroamericans. Es tracta de sis a vuit vegades més comú en afroamericans que en caucàsics.

Asiàtics

Les persones d'ascendència asiàtica semblen tenir cert risc de patir glaucoma d'angle tancat. El glaucoma d'angle tancat representa menys del 10% de tots els casos diagnosticats de glaucoma.

Majors de 60 anys (x6)

El glaucoma és molt més comú entre la gent gran. Als 60 anys, les possibilitats de contreure glaucoma es multipliquen per 6. A més, estudis recents indiquen que el risc per a la població hispana més gran de 60 anys és major que els d'ascendència predominantment europea.

Familiars amb glaucoma (x4 a x9)

El tipus més comú de glaucoma-el glaucoma d'angle obert-és hereditari. Si els membres de la seva família immediata pateixen glaucoma, vostè té un risc molt més alt que la resta de la població. La història familiar augmenta el risc de glaucoma entre quatre i nou vegades.

Usuaris d'esteroides

Algunes proves vinculen l'ús d'esteroides amb el glaucoma. Un estudi de 1997 publicat al Journal of American Medical Association va demostrar un augment del 40% en la incidència de la hipertensió ocular i glaucoma d'angle obert en adults que requereixen d'aproximadament entre 14 i 35 inhalacions d'esteroides per controlar l'asma. Aquesta és una dosi molt alta, que només es requereix en casos d'asma greu.

Lesions a l'ull

Una lesió a l'ull pot ser una causa secundària de glaucoma d'angle obert. Aquest tipus de glaucoma pot ocórrer immediatament després de la lesió o anys després.
Les lesions contuses que produeixen blaus al ull (traumatismes tancats) o lesions que penetren a l'ull pot danyar el sistema de drenatge de l'ull, donant lloc a glaucoma traumàtic.

La causa més comuna són lesions relacionades amb esports com el beisbol o la boxa.

Característiques de l'ull

Una alta miopia o un gruix corneal central de menys de 0,5 mm són factors de risc que tenen a veure amb la morfologia de l'ull.

Diabetis i hipertensió

Entre els pacients que pateixen hipertensió o diabetis el risc de patir glaucoma és més elevat.

Continguts relacionats

Et pot interessar