Accés directe al contingut

Consells de maquillatge ocular

Imprimeix

08/02/2017

Els carnestoltes són festivitats en què les persones llueixen disfresses o caracteritzacions. I per poder caracteritzar-se, una de les parts del cos que més se sol destacar en aquesta festivitat són els ulls.

Hem de tenir molt de compte tant amb els productes utilitzats en el maquillatge dels ulls com en la manera d'aplicar-los, per evitar així el risc de patir al·lèrgies, infeccions o lesions a les pestanyes i ulls.

 • Maquillatge

Consells per prevenir lesions oculars en maquillar la zona dels ulls

 1. Hidratar la pell periocular abans d'aplicar el maquillatge.
 2. No compartir cosmètics per evitar infeccions oculars.
 3. Suspendre'n l'ús si ocasiona alguna molèstia, reacció o irritació, i consultar a un especialista en la major brevetat possible en cas de persistència del problema.
 4. Assegurar-nos que els components del producte reuneixen garanties suficients, ja que sovint els maquillatges usats per carnastoltes no tenen la qualitat que el que fem servir de manera habitual. Un bon recurs és veure si tenen la marca d'homologació de la Comunitat Europea (CE).
 5. Evitar maquillar-se en moviment. Un lleu esgarrinxada corneal pot derivar en una infecció severa.
 6. No fer servir saliva per humitejar, netejar aplicadors o corregir traços pel seu alt contingut bacterià.
 7. En el cas d'ús de lents de contacte, evitar maquillar amb purpurines i productes metal·litzats que a l'ull puguin produir irritacions i infeccions.
 8. Retirar el maquillatge amb el producte més adequat a la teva pell evitant els que contenen dissolvents que alteren la qualitat lacrimal. Posteriorment rentar amb aigua.
 9. No és saludable aprofitar cap tipus de maquillatge d'un carnaval per al següent any ja que els cosmètics tenen data de caducitat.
 10. Davant de qualsevol molèstia de consultar amb l'oftalmòleg

Feliç Carnestoltes!

 

Font:

Laura Enriquez

Optometrista

Continguts relacionats

Et pot interessar