Accés directe al contingut

Correcció quirúrgica de la presbícia o vista cansada

Imprimeix

30/09/2013

Avui dia ja és possible la correcció quirúrgica de la vista cansada, amb bons resultats, en els casos en què està indicada la cirurgia. El Grup Admiravisión, sempre ha estat a l'avantguarda en tècniques quirúrgiques en oftalmologia i practica amb èxit aquestes intervencions. El Dr Antonio Arguedas, cap clínic d'Assistència Oftalmològica de Catalunya situada a les clíniques Diagonal i Cima ens explica en què consisteix la tècnica quirúrgica per corregir la presbícia.

Compra on line una operació de presbícia amb lent trifocal

En què consisteix la Presbícia o Vista Cansada ? 

L'ull té un mecanisme de " enfocament automàtic", com les càmeres de fotos, que permet veure objectes llunyans i ràpidament enfocar un objecte a30 centímetres i poder, per exemple, llegir un diari. Això es pot fer perquè dins dels nostres ulls hi ha una lent natural, anomenada cristal·lí , que té capacitat de moure i canviar l'enfocament quan el nostre cervell vol (això es denomina acomodació).
 
Però a partir dels 40-45 anys d'edat, el cristal·lí va perdent la seva elasticitat i no pot enfocar automàticament objectes propers, les persones que mai han usat ulleres comencen a necessitar ulleres per llegir, i els que ja portaven ulleres o lents de contacte , necessiten una graduació per a lluny i una altra per a prop . Això és el procés que s'anomena presbícia , que popularment es coneix com "vista cansada ".
 

Quines són les possibles solucions a la vista cansada o presbícia? 

La solució a la vista cansada o presbícia fins ara ha estat la utilització d'ulleres de lectura o bé ulleres amb graduació per a lluny i per a prop (bifocals o progressives) , però des de fa anys es busca una solució quirúrgica definitiva que faci innecessari utilitzar ulleres.
 
 Avui en dia hi ha dues tècniques que estan permetent a molts pacients prescindir de les ulleres , tant de lluny , com de prop : la cirurgia amb làser i l'implant d'una lent intraocular multifocal .
 

La cirurgia amb làser és coneguda pels seus magnífics resultats en la miopia , hipermetropia i astigmatisme però què passa amb la presbícia? 

Hi ha nous models de làser Excimer que permeten modificar la curvatura de la còrnia de manera que, a més d'eliminar el defecte refractiu (miopia , hipermetropia i astigmatisme) permet enfocar de prop , corregint així en la mateixa intervenció la vista cansada, encara que no corregeixen la causa, que és la pèrdua d'elasticitat del cristal·lí , de manera que l' efecte és limitat.
 

En què consisteix l'implant d'una lent intraocular multifocal? 

En aquesta intervenció es substitueix el cristal·lí , que ja no pot fer la seva funció, per un cristal · lí artificial (lent intraocular multifocal) que enfoca de lluny i de prop sense necessitat d'ulleres . Es corrigie la causa de la vista cansada d'una manera definitiva , ja no canvia la graduació i no es formen cascades , ja que substituïm el cristal·lí . Aquestes intervencions tenen les següents avantatges :
  • no requereix ingrés
  • anestèsia tòpica ( en gotes )
  • durada d'uns minuts
  • no requereix injeccions
  • no requereix punts de sutura
  • no requereix tapar l'ull
  • recuperació visual immediata
  • permet una ràpida reincorporació a la vida quotidiana

Les lents intraoculars estan indicades en tots els casos? 

Aquestes intervencions proporcionen una bona qualitat de visió , amb un alt grau de satisfacció en la majoria dels pacients , encara que no estan indicades en tots els casos . En la visita preoperatòria es realitzaran totes les proves necessàries i l'oftalmòleg li explicarà quina és la tècnica quirúrgica més indicada en el seu cas concret i què lent recomana cada pacient .
Font:

Dr. Antonio Arguedas

Jefe Clínico Assistència Oftalmològica de Catalunya

Grupo Admiravisión

Continguts relacionats

Et pot interessar