Accés directe al contingut

El cafè ajuda a prevenir la degeneració macular

Imprimeix

09/05/2014

Una tassa diària de cafè pot prevenir diversos mals de la vista, fins i tot una possible ceguesa per degeneració de la retina com a conseqüència del glaucoma, l'envelliment i fins i tot la diabetis.

Una tassa diària de cafè pot salvar la teva vista. Així ho asseguren els científics de la Universitat Cornell de Nova York, segons recull l'edició digital del Daily Mail. Una substància química trobada al cafè ajuda a prevenir el deteriorament de la vista, fins i tot la ceguesa, que causa la degeneració macular per l'edat , diabetis o glaucoma.

Els investigadors van fer aquest descobriment quan buscaven els efectes antioxidants del cafè, que conté 1% de cafeïna però, a més, entre un 7 i un 9% d'àcid clorogènic, que és un potent antioxidant.

L'estudi, publicat al Journal of Agricultural and Food Chemistry, revela que aquest àcid prevenia la degeneració macular en ratolins al laboratori.

Chang Y. Lee, professor de Ciència dels Aliments i autor principal de l'estudi explica que «la retina és un teixit molt fi amb milions de cèl·lules fotosensibles i nervioses que reben i organitzen la informació visual». Aquests teixits són dels que necessiten més oxigen i la seva fabricació el que pot causar «stress oxidatiu». «La falta d'oxigen i la producció de radicals lliures provoquen danys a la vista i la pèrdua de visió» assegura Lee.

Segons el professor aquest estudi és important per comprendre «aliments funcionals» o el que és el mateix «aliments naturals que tenen efectes beneficiosos en la salut». Per això, assegura que estem «entenent els beneficis que podem obtenir del cafè, que és la beguda més popular del món».

Estudis anteriors demostren que el cafè també disminueix els riscos de patir malalties cròniques com Parkinson, càncer de pròstata, diabetis, Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives associades a l'edat.

Font:

Font: ABC

Continguts relacionats

Et pot interessar