Accés directe al contingut

Efectivitat del joc d'Ipad vs pegat ocular per a corregir l'ambliopia

Imprimeix

16/11/2016

  • Nena amb oclusor per ambliopia

Recentment, Jama Ophtalmology ha publicat un article sobre el "Efecte d'un joc d'iPad binocular a temps parcial en nens de 5 a 12 anys amb ambliopia" que compara els efectes del joc binocular amb iPAD amb l'efecte del pegat oclusor ocular per corregir la ambliopia.

Aquest assaig clínic aleatoritzat multicèntric, no inferencial, va estudiar a 385 nens entre 5 i 13 anys d'edat amb ambliopia, resultant d'estrabisme, anisometropia o tots dos, per determinar l'eficàcia d'un joc binocular amb iPAD comparat amb el pegats ocular a temps parcial durant 16 setmanes. L'agudesa visual mesura a les 16 setmanes no va mostrar diferències en la millora entre els dos procediments.

Els esdeveniments adversos van ser infreqüents en els dos grups i van ocórrer a una taxa similar.

El joc binocular iPad no era millor que el pegats d'ulls a temps parcial per a millorar l'agudesa visual en nens amb ambliopia, però, el joc de l'iPad pot ser una bona opció en els casos en què els nens són resistents a l'pegat.

Prof. Dr. Jesús Costa Vila

Prof. Carlos Luis Saona

D'altra banda, un estudi realitzat per investigadors experts en optometria comportamental del nostre país, i que es presentarà al congrés de la Socirdad Internacional d'Optometria del Desenvolupament i del Comportament (SIODEC) el proper 19/05/17, demostra que les persones amb historial d'ambliopia que han normalitzat la seva agudesa visual, però presenten estereopsi reduïda, veuen millorada la estereopsi a través d'un programa d'estimulació directa. A més, tot sembla indicar que ni l'edat ni el tipus d'ambliopia condicionen l'aprenentatge.

El departament d'optometria comportamental i teràpies visuals del grup Admiravisión treballa amb les últimes tecnologies per optimitzar resultats.

Núria Barba Lozano

Optometrista Comportamental responsable del departament de teràpies visuals


Font:

Jonathan M. Holmes, BM, BCh; Vivian M. Manh, OD, MS; Elizabeth L. Lazar, MSPH; Roy W. Beck, MD, PhD; Eileen E. Birch, PhD; Raymond T. Kraker, MSPH; Eric R. Crouch, MD; S. Ayse Erzurum, MD; Nausheen Khuddus, MD; Allison I. Summers, OD; David K. Wallace, MD, MPH; for the Pediatric Eye Disease Investigator Group

JAMA Ophthalmol. doi:10.1001/jamaophthalmol.2016.4262 Published online November 3, 2016.

Journal Scan / Research 

 

"Aprenentatge perceptiu en subjectes estereodeficientes amb historial d'ambliopia"

Juan Antonio Portela

Doctor en Optometria per la Universitat Europea de Madrid

Congreso SIODEC

Continguts relacionats

Et pot interessar